Leírás

Mindarról, ami körülöttünk történik. Egy olyan állampolgár szemszögéből, aki a közéletben való részvételt saját életvezetése szempontjából fontosnak tekinti. Elérhetőség: addictedtopoliticsblog@yahoo.com

Facebook

2012.11.08. 17:11 addicted_to_politics

Több szólamban

Az Együtt 2014. Mozgalom aláírásgyűjtésbe kezd. Kiváló ötlet a támogatók mozgósítására, egy esetleges választási gépezet alapjainak lerakására. Azok, akik aláírnák, itt megtehetik.

A sajtótájékoztatón izgalmas mondatok is elhangzottak a Millás Juhász Péter szájából. Ezek szerint együttműködés érdekében először az LMP-t keresi meg a mozgalom mint természetes szövetségesét. Továbbá, a DK-val nincs dolga az Együtt 2014-nek, az MSZP-vel még tisztázandó a viszony.

Az LMP 2010-ben mint rendszerkritikus, posztmodern zöld párt jutott a parlamentbe. Ha ők a természetes szövetségesek, az annyit tesz, az Együtt nem csupán az Orbán-rezsimet utasítja el, de az azt megelőző 20 év politikai örökségét is. Félreértések elkerülése végett, nem az alkotmányos jogállamot, hanem a 2010-ig mainstreamnek tekinthető politikai "kultúrát" a Next 2000 rendszerváltáskor kirobbant botrányától Hunvaldék nokiás dobozaiig. Innen már érthető az egyébként megkerülhetetlenként elismert MSZP fenntartásokkal kezelése.

A DK kikosarazása pedig egyértelmű megoldási kísérlet  a "politikai zombik" távol tartására.

Fontos momentum, hogy ezek a kijelentések Juhász Péter és nem Bajnai Gordon száját hagyták el. kérdés, hogy csak a Milla, vagy az Együtt nevében beszélt-e. S kérdés az is, hogy viszonyul ehhez a mozgalom másik két résztvevője. Két eset lehetséges:

ad1) Nem történt előzetes egyeztetés, őket is meglepetésként érték a kemény szavak.

ad2) A szereplők élnek az Együtt belső pluralizmusából fakadó lehetőséggel, kvázi "háromfejű sárkányként" három szólamban beszélhetnek. Veszélyes játszma, bizonytalanságot sugallhat, de mindenesetre ideig-óráig elkerülhető vele az, hogy a meghirdetett értékrend sérüljön.

Én a magam részéről az utóbbira tippelek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Juhász Együtt


A bejegyzés trackback címe:

https://addictedtopolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr634897331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása