Leírás

Mindarról, ami körülöttünk történik. Egy olyan állampolgár szemszögéből, aki a közéletben való részvételt saját életvezetése szempontjából fontosnak tekinti. Elérhetőség: addictedtopoliticsblog@yahoo.com

Facebook

2012.12.22. 23:22 addicted_to_politics

Thought control-ra jut

Miközben az évszázados hagyományokkal rendelkező tudományegyetemek nem bírják kifizetni rezsiszámlájukat, ezért kényszerszünetet tartanak, a kormány milliárdokat költ a szívének kedves oktatási intézményekre. Ezek közzé tartozik a tavaly Navracsis Tibor ötletének eredményeként összegründolt Nemzeti Közszolgálati Egyetem (egyetemi szlengben csak csinovnyikképző) és a Fidesz pártalapítványa által szervezett képzéseknek otthont adó Lakiteleki Népfőiskola.

Az NKE létrehozását az indokolta, hogy "a kormány a közszolgálaton belül a polgári közigazgatás, a rendvédelem, a honvédelem és a nemzetbiztonsági szolgálatok személyi állományában a korábbiaknál összehangoltabb és tervezettebb utánpótlásképzést akar megvalósítani." Nos, ez az intézmény most épp tananyagfejlesztésre kapott száz milliót. Új campusra korábban 3,4 milliárdot. Jut abból uszodára, lovaspályára... Mindeközben a többi (egyébiránt szintén állami) egyetem közigazgatási és egyéb jogi képzésein nem hogy tananyagfejlesztésre, de államilag finanszírozott férőhelyre sem futja. A preferenciák tehát egyértelműek, a kormány ezen a területen is centralizál, éljen a thought control, vesszen az autonómia! Ez nem igazán új.

Az viszont igen, hogy a kormány a Lezsák Sándor nevével fémjelzett közhasznú szervezetet, a Lakiteleki Népfőiskolát is megdobja laza 1,5 milliárddal. A népfőiskola saját honlapja szerint nemzeti-konzervatív szellemi központ. Igazán pikánssá az teszi a dolgot, hogy a Fidesz pártalapítványa, a Békemenetet kitüntető Polgári Magyarországért Alapítvány - amelynek ezidáig kuratóriumi elnöke az oktatásért is felelős miniszter, Balog Zoltán volt - ugyanezen a helyszínen szervezi Közéleti Akadémiáját, értsd: politikustréningjeit kommunikációról, pályázatírásból, stylistok és spin-doktorok bevonásával. Egy kis bújtatott pártfinanszírozás már meg sem kottyan, a PMA-nak az ezévi költségvetésből kiutalt 611,7 millió biztosan másra kell.

Van még lejjebb?

Ha tetszik a blog, kövesd az atp-t a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

Címkék: felsőoktatás pártfinanszírozás


A bejegyzés trackback címe:

https://addictedtopolitics.blog.hu/api/trackback/id/tr764977897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása